De beste verbinding tussen theorie en praktijk.

Virtuele praktijklessen duren

1 UUR

(normaal 4 uur)

98%

van de studenten geeft aan dat VR hun leerervaring verbeterd

Altijd &

overal

Over PCPT

Het Praktijkcentrum Procestechnologie Oost (PCPT) is een samenwerkingsverband in Twente tussen onderwijsinstellingen, VMBO-scholen en het bedrijfsleven. Het richt zich op het aanpakken van het tekort aan operators in de procesindustrie en biedt innovatieve opleidingen aan voor zowel jongeren als werkenden. Process Your Future, onderdeel van PCPT, verbindt onderwijs, studenten en banen in de procestechniek, en zet zich in voor het ontdekken en ontwikkelen van talenten.

Vraagstuk

Om het nieuwe prakrijkcentrum inhoud te geven voor een heel grote groep leerlingen, studenten, medewerkers en bedrijven is het belangrijk dat PCPT naast technische faciliteiten een divers aanbod digitale en interactieve oplossingen biedt. Dit maakt het praktijk onderwijs een stuk efficiënter en toegankelijker.

“Toen we voor het eerst in contact kwamen met de interactieve producten van Metachef, was het voor mij meteen duidelijk. Een geweldige verbinding tussen theorie en praktijk, volledig aansluitend bij het nieuwe leren en toekomstbestendig!”

Onze oplossing

Om een rijke leerervaring te bieden, hebben we een 3D-simulatie van een bierfabriek gemaakt, waarin gebruikers het volledige proces van biermaken in virtual reality (VR) kunnen verkennen. PCPT heeft een uitgebreide collectie bestaande uit een kaasmakerij, zeepproductie en utilities. Hier wordt binnenkort de frietproductie aan toegevoegd. Door gebruik te maken van VR-technologie kunnen studenten en andere gebruikers de verschillende stappen van het bierproductieproces visueel ervaren, van het mouten en brouwen tot het fermenteren en bottelen, in een meeslepende en boeiende omgeving. Dit stelt gebruikers in staat om een dieper begrip te krijgen van de complexiteit van het brouwproces en de verschillende factoren die daarbij komen kijken.

Ook op zoek naar een 3D catalogus?

Neem contact met ons op!

Cases

Bekijk hieronder andere onderwijs gerelateerde cases.