SVO’s reis naar digitaal en 3D-verbeterd leren

Ongeveer

800 euro

besparing per practicum

Ongelimiteerd

praktijklessen

Altijd & overal

te gebruiken

Over SVO

SVO (Stichting Vakopleiding Food) is een landelijke vakschool: ze leiden vakmensen op voor de foodsector. Hun mbo-opleidingen en trainingen zijn te volgen op vestigingen in heel Nederland, en natuurlijk ook digitaal.

Vraagstuk

Net als veel vakscholen, gaf ook SVO zogenoemde fotokaternen aan studenten: boekjes met bijvoorbeeld alle technische delen van een varken of rund. Studenten kunnen op die manier producten leren herkennen, maar de manier van opleiden verandert in een razend tempo en wordt digitaler. Wat kan MetaChef hierin voor SVO betekenen?

“Deze digitale sprong stelt studenten in staat om op elk moment, overal deel te nemen aan praktijklessen, waardoor de leerervaring aanzienlijk wordt verbeterd.

Sourced from the 2022 Annual Plan of SVO

Onze oplossing

We gingen met SVO in gesprek en lieten hen enkele levensechte 3D modellen uit de database zien. Dat gaf de doorslag: dit wilde SVO ook. We maakten voor hen een 3D catalogus met hierin alle producten die studenten moeten kennen. Een groot deel van deze foodproducten kwam uit onze eigen database; de producten die nog niet in onze database stonden, maakten we op maat voor SVO. 

Voor veel vleesproducten werkten we samen met meesterslager Herman ter Weele. Hij bereidde bijvoorbeeld alle technische delen van het varken voor, zodat wij een perfect 3D model konden maken.

Het resultaat: een gloednieuw 3D catalogus van topkwaliteit. Studenten kunnen nu op elk moment van de dag via meerdere devices producten opzoeken en bestuderen. De ‘touchpoints’ bij elke afbeelding geven extra informatie over het product.

Ook op zoek naar een 3D catalogus?

Neem contact met ons op!

Cases

Bekijk onze successen