Studenten van de Hotelschool verkennen de keuken met behulp van VR-brillen

Betere betrokkenheid

bij studenten

Bespaart

tijd

Veilige

omgang met gevaarlijke apparatuur

Over NHL Stenden

De Hotel Management School is een hogeschool, welke sterk verankerd is in de regio met een ‘global netwerk approach’. Met hun wereldwijde partnernetwerk zijn ze altijd op zoek naar vernieuwende methoden en manieren om werkveld, onderwijs en onderzoek met elkaar te verbinden.

De toekomst vraagt om ondernemende en vindingrijke professionals, die hun kennis omzetten in innovatieve oplossingen. Die met een doordachte visie verder kijken dan hun eigen vakgebied en durven te doen.

Dat is de kracht van NHL Stenden; in een steeds sneller veranderende wereld maken hun mensen het onmogelijke mogelijk.

Vraagstuk

De Hotel Management School van NHL Stenden staat voor de uitdaging om innovatieve methoden te integreren die zowel de soft als hard skills van studenten binnen het keukengedeelte van de hospitality management opleiding versterken. Tegelijkertijd dient de overgang tussen theoretisch en praktisch leren verbeterd te worden, om zo een effectiever onderwijsproces te realiseren dat aansluit bij de behoeften van een snel veranderende sector. Hier mochten wij mee aan de slag.

“Deze vernieuwingen zijn van groot belang in ons unieke onderwijsconcept: Design Based Education.“

Marco ten Hoor, Academy Director van Hotel Management School

Onze oplossing

Als gamechanger in het onderwijs is de Hotel Management School in Leeuwarden altijd opzoek naar vernieuwing. MetaChef heeft voor de hotel management school een virtuele keuken ontwikkeld. Deze digitale interactieve aanpak is vooral gericht op het nog beter ontwikkelen soft en hard skills binnen het keuken deel van de hospitality management opleiding.

Met behulp van interactieve en levensechte 3D-modellen in het digitale lesmateriaal wordt leren nog aantrekkelijker en duidelijker voor studenten. In een virtuele keuken leren zij alles over de werking van warenkennis, materiaalkennis, keukenapparatuur en veiligheid. Het grote voordeel van deze uitbreiding is dat de student zelfstandig en onafhankelijk zich al kan voorbereiden op de volgende praktijklessen. Het zorgt voor een vloeiende overgang tussen theorie en praktijk.

Ook op zoek naar onderwijs vernieuwing?

Cases

Bekijk hieronder andere onderwijs gerelateerde cases.