De beste verbinding tussen theorie en praktijk.

Virtual practical lessons last

1 HOUR

(normally 4 hours)

98%

of students indicate that VR improves their learning experience

Always &

everywhere

About PCPT

The Process Technology Practice Center East (PCPT) is a partnership in Twente between educational institutions, VMBO schools and the business community. It focuses on addressing the shortage of operators in the process industry and offers innovative training courses for both young people and workers. Process Your Future, part of PCPT, connects education, students and jobs in process technology and is committed to discovering and developing talents.

Question

Om het nieuwe prakrijkcentrum inhoud te geven voor een heel grote groep leerlingen, studenten, medewerkers en bedrijven is het belangrijk dat PCPT naast technische faciliteiten een divers aanbod digitale en interactieve oplossingen biedt. Dit maakt het praktijk onderwijs een stuk efficiënter en toegankelijker.

“Toen we voor het eerst in contact kwamen met de interactieve producten van Metachef, was het voor mij meteen duidelijk. Een geweldige verbinding tussen theorie en praktijk, volledig aansluitend bij het nieuwe leren en toekomstbestendig!”

Our solution

Om een rijke leerervaring te bieden, hebben we een 3D-simulatie van een bierfabriek gemaakt, waarin gebruikers het volledige proces van biermaken in virtual reality (VR) kunnen verkennen. PCPT heeft een uitgebreide collectie bestaande uit een kaasmakerij, zeepproductie en utilities. Hier wordt binnenkort de frietproductie aan toegevoegd. Door gebruik te maken van VR-technologie kunnen studenten en andere gebruikers de verschillende stappen van het bierproductieproces visueel ervaren, van het mouten en brouwen tot het fermenteren en bottelen, in een meeslepende en boeiende omgeving. Dit stelt gebruikers in staat om een dieper begrip te krijgen van de complexiteit van het brouwproces en de verschillende factoren die daarbij komen kijken.

Also looking for a 3D catalogue?

Contact us!

Cases

Bekijk hieronder andere onderwijs gerelateerde cases.