De digitale transformatie van Europastry via 3D-configuratie.

Toon producten

voordat ze zelfs bestaan

Kostenbesparing

door het gebruik van 3D-digitale monsters

Versnelde

time-to-market

Over Europastry

De Europese onderneming Europastry noemt zichzelf een ‘bakker 2.0’. Ze houdt van de traditie van het broodbakken, maar heeft de wens om het broodbakken te transformeren. Dat maakt het van oorsprong Spaanse bedrijf het meest innovatieve in de sector. In 2015 is een productielocatie gestart in het Twentse Oldenzaal.

Vraagstuk

Europastry vond de oneindige vraag naar fysieke mock-ups voor klanten niet meer van deze tijd. Was er een mogelijkheid om product en verpakking te kunnen laten zien bij klanten, op een efficiëntere, minder tijdrovende, manier?

“Het helpt ons om de juiste strategische keuzes te maken over welke investeringen we in een vroeg stadium moeten doen”

–  Sander Verhoef, senior projectmanager Europastry

Onze oplossing

Met de 3D product configurator kan Europastry direct via een device de nieuwste combinatie van product en verpakking, real time en levensecht laten zien. Dit maakt het veel eenvoudiger én efficiënter om samen met klanten de nieuwste oplossingen en combinaties te bekijken. Liever rode PopDots in plaats van paarse? En liever vier stuks in plaats van acht? In een paar klikken is de 3D afbeelding van het product & verpakking beschikbaar.

Om dit mogelijk te maken, hebben we alle producten van Europastry gescand in onze Digital Food Factory. Europastry heeft dankzij de 3D product configurator minder kosten, én de mogelijkheid om niet-bestaande producten te laten zien aan klanten. Zo investeerde ze in een nieuwe verpakkingslijn, en kon ze het al voorverkopen vóórdat de lijn er daadwerkelijk stond. Met een korte time to market!

Ook directe visualisatie van jouw producten?

Neem contact met ons op!

Cases

Bekijk onze successen