Processing

MetaChef

MetaChef is een softwarebedrijf en levert 3D producten en oplossingen voor onderwijs, marketing en onderzoek. Onze oplossingen worden onder meer gebruikt in interactief lesmateriaal, verkooppresentaties, online marketing en productontwikkeling. Klanten krijgen toegang tot één online platform, waardoor alles altijd en overal gebruikt kan worden. Hiermee helpen we onze klanten nóg beter hun verhaal uit te leggen.

Digital Food Factory

MetaChef is gevestigd in de Digital Food Factory: de watertoren van de voormalige Menko textielfabriek in de historische wijk Roombeek te Enschede. Het pand wordt sinds 2021 gedeeld met Het Foodatelier en DiDutch. De drie ondernemingen versterken elkaar vanuit hun eigen expertise en een gedeelde passie voor food en technologie.

Slim, effectief en betrokken

In de Digital Food Factory werken strategen, ontwerpers, en ontwikkelaars aan commerciële vraagstukken die direct of indirect gerelateerd zijn aan food. Van groeistrategieën, verpakkingsontwerp en productontwikkeling tot aan innovatieve 3D oplossingen. De locatie beschikt dan ook onder meer over een ontwikkelingskeuken, een technische werkplaats, een VR lab en een 3D fabriek.

Waarom MetaChef?

Even een stapje terug. Want waarom was het noodzakelijk om MetaChef te beginnen? Dat is volgens ons niet zo ingewikkeld. Wij vinden dat veel processen in industrie en onderwijs slimmer, efficiënter, eenvoudiger, moderner en interactiever kunnen.
Neem nou productontwikkeling: voordat een product op te markt komt, maken veel bedrijven een fysieke mock-up. Zo kan een klant van alle kanten zien hoe het toekomstige product eruit komt te zien. Dit kan natuurlijk net zo goed digitaal, met een interactieve 3D-afbeelding.

En dan het onderwijs. Gedrukte lesboeken zijn bijna verleden tijd; studenten krijgen informatie steeds meer digitaal aangeboden. Maar met een ingescand boek red je het als school niet. Een student heeft meer nodig om informatie te begrijpen en het zich eigen te maken. Met digitale 3D-kopieën wordt leren leuker, kwalitatief beter en effectiever. Neem nou virtual reality: wist je dat mensen vier keer sneller leren dankzij VR? Ook een leven lang leren wordt dankzij 3D haalbaar, betaalbaar en aantrekkelijk.

Dit is ons doel!

Wij helpen professionals in de agri- en foodsector en het onderwijs om hun verhaal nóg beter uit te leggen aan consumenten, klanten en studenten. Dat doen we met z’n allen: bij ons werken 3D-artists, programmeurs, designers en foodspecialisten.
Onze levensechte, interactieve 3D-afbeeldingen van food, verpakkingen en machines zijn wereldwijd te gebruiken. Een gele kiwi is immers overal een gele kiwi.

De digitale transitie gaat als een wervelwind. En geen enkel bedrijf of onderwijsinstelling kan achterblijven. Overstappen naar collecties en lesmateriaal in 3D is logisch én het is de hoogste tijd. Wij werken samen met bedrijven en scholen om die transitie waar te maken. En dat doen we zo praktisch en laagdrempelig mogelijk. Zo is een digital twin niet iets uit de toekomst, iets abstracts en ingewikkelds. Maar juist een prachtig en efficiënt middel om informatie over te brengen.

De toekomst?

Nederlanders kijken gemiddeld 5,5 uur per dag naar een scherm. Het wereldwijde gemiddelde is 7 uur. Veertig procent van de wereld heeft in 2024 5G-dekking en in 2030 doet ongeveer twintig procent van de mensen hun boodschappen online. Wij vinden het belangrijk dat de levensmiddelenindustrie en het onderwijs actief meegroeit in deze digital transitie. Alles, maar dan ook echt alles, wordt ruimtelijker én virtueler (Metaverse). Zolang deze transitie gaande is, blijven we onze 3D collectie digital twins continu uitbreiden en optimaliseren. Zo zijn én blijven we voorloper in de digitale wereld van food.

MetaChef LAB

MetaChef LAB is het R&D domein van het bedrijf. In dit unieke LAB werken wij aan de wereld van digital food. Met de nieuwste technieken helpen we onze opdrachtgevers dan ook belangrijke zaken binnen hun werk slimmer en effectiever aan te pakken.

Alles in het MetaChef LAB draait om technieken en ontwikkelingen binnen AR, VR, robotisering, AI en digital twins. Hier onderzoeken en valideren wij onze eigen ontwikkelingen binnen het toepassingsgebied van food en agri.

Specifieke klantvragen vanuit industrie, retail en onderwijs worden in een speciaal client-only development programma opgenomen. Alleen de meest kansrijke kunnen mee in een meerjarig ontwikkelingsprogramma. Wij werken samen met universiteiten en hogescholen in Nederland en Duitsland.

Raad van advies

Voor onze business unit Education heeft MetaChef een adviesraad aangesteld bestaande uit een selecte groep experts uit het werkveld food, agri en techniek. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jonge talenten, docenten & opleiders steeds weer opnieuw met innovatief en boeiend onderwijsmateriaal kunnen werken.

Vind je droombaan bij MetaChef

Wij geloven dat vrijheid, creativiteit, plezier en een fijne werkomgeving bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en de groei van ons bedrijf. En dat wij groeien mag duidelijk zijn! Als internationaal werkende onderneming bedenken en maken we innovatieve oplossingen voor bedrijven, organisaties en opleiders in food. En daar is steeds meer vraag naar. Daarom zoeken wij gepassioneerde, positieve mensen die willen groeien in hun vakgebied en die aan hun carrière willen bouwen bij het softwarebedrijf MetaChef.

Heb jij een passie voor je vak en wil je samen met ons werken voor de meest innovatieve foodbedrijven van de wereld? Bekijk onze vacatures en neem contact met ons op.

Sales & Service Support

Als Sales & Service Support bij MetaChef ondersteun je de verkoop, beheer je klantrelaties, en demonstreer je 3D food software.

Accountmanager Brands & Industry

Als accountmanager richt je je
op potentiële en bestaande klanten binnen food, agri en tech.

Accountmanager Onderwijs

Als accountmanager richt je je
op potentiële en bestaande klanten binnen de onderwijssector.

Stage 3D Artist

Als 3D artist ben je verantwoordelijk voor het maken van realistische 3D-modellen
voor web- en VR/AR- toepassingen samen met het team.

Stage Software Engineer

Als software engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een breed
scala aan toepassingen voor web, VR/AR en specifieke apparaten samen met het
team.

Stage UI / UX Designer

Als UX/UI designer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van ons snel
groeiende 3D SaaS platform.

Stage VR Engineer

Als VR engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een breed scala
aan toepassingen voor VR/AR en specifieke apparaten samen met het team.