CIV Groen slaat met 3D brug tussen theorie en praktijk

Virtual practical lessons last

1 HOUR

instead of half a day

98%

van de studenten geeft aan dat VR hun leerervaring verbetert

Always & everywhere

everywhere, at any time

Over CIV Groen – Praktijkcluster Food

Het praktijkcluster Food van CIV Groen brengt bedrijven, onderwijsinstellingen en brancheorganisaties uit heel Nederland samen om de toekomst van de voedselketen te versterken. Centraal staan thema’s zoals Voeding & Gezondheid, Duurzaamheid en Technologische ontwikkelingen. Binnen het cluster ligt de focus op het ontwikkelen van gezonde producten, het optimaliseren van productieprocessen en het begrijpen van consumentengedrag. Het praktijkcluster richt zich op het vernieuwen van opleidingen en het up-to-date houden van kennis, met als doel een toekomstbestendige en innovatieve foodsector te realiseren.

Question

Het blijkt steeds lastiger om studenten te motiveren en complexe processen op een begrijpelijke manier over te brengen. Het opzetten van volledige productieprocessen in praktijkruimtes op scholen is een hele dure aangelegenheid en verouderen ook relatief snel. Bovendien zorgen strikte regelgeving en eisen vanuit bedrijven ervoor dat groepen studenten niet zomaar hun productielocaties kunnen bezoeken voor inzichten en kennis.

“De VR-module biedt studenten de unieke kans om op een interactieve manier de reis van de aardappel te volgen, van productielijn tot spijsvertering, en zo inzicht te krijgen in processen die normaal onzichtbaar blijven.”

Esther Wouters, Netwerkregisseur Praktijkcluster Food

Our solution

Tijdens meerdere demonstraties heeft MetaChef laten zien hoe digitale 3D-beelden van complete productieprocessen een hele slimme aanvulling zijn tussen de theorie en praktijk. Innovatieve VR-technologie biedt studenten een realistisch en interactief inzicht in productieomgevingen, waardoor ze meer geïnspireerd raken en de stof beter begrijpen. In samenwerking met de CIV Groen partners van het praktijkcluster Food hebben we een unieke VR-module ontwikkeld waarin de reis van de aardappel in 3D tot leven komt. Studenten kunnen met een VR-bril zowel de industriële verwerking van de aardappel als de spijsvertering in het menselijk lichaam ontdekken. Processen die normaal onzichtbaar blijven.

Ook aan de slag met onze 3D modules voor het onderwijs?

Contact us!