Horecava Innovation Award 2023: Digital, Apps & Social Media nominees

De genomineerden in de categorie Digital, Apps & Social Media voor de Horecava Innovation Award 2023 zijn bekend! Lees welke innovatieve producten de bedrijven ontwikkeld hebben. Misschien komt één van de producten ook van pas voor jouw horecaonderneming!

Apprendo – Dé alles in 1 app voor de horeca

Rasechte horecaondernemer & café-uitbater Marnix Grift bedacht een compleet, uitgekiend horecaplatform om het de drukke horecaondernemer zo makkelijk mogelijk te maken. Apprendo is dé alles in 1 app voor de horeca!

Eind 2019 begon Apprendo als gebruiksvriendelijke app voor onboarden, inwerken, trainen en het gebruik van digitale checklists. Nu met uitbreiding van de HACCP-module, kennisbank, social wall en recente toevoeging van de planning-module (roosteren & urenregistratie) is de app uitgegroeid tot de meest complete horeca app van Nederland. Tot slot zorgt Apprendo voor minder kosten en meer omzet.

Lacoly – Verzorgde communicatie via WhatsApp

Een nieuwe manier van communiceren in de horeca. Hotels en restaurants creëren met “Lacoly” de perfecte gastcommunicatie via WhatsApp!

Lacoly zorgt voor moderne communicatie voor klanten of gasten van organisaties. Het bedrijf werkt samen met de nieuwste communicatiemethoden zoals WhatsApp, Telegram en WeChat. Daarnaast bieden zij ook oplossingen voor communicatie via Facebook (Message), Instagram (Direct Message) en LinkedIn. Met Lacoly zijn gesprekken eenvoudig in te stellen en aan te passen. Zo zijn de gebruikers altijd op de hoogte van alles wat ze moeten weten. Verder worden de berichten geopend én gelezen in tegenstelling tot ouderwetse e-mailberichten.

Metachef – Virtuele keuken

MetaChef heeft een virtuele keuken gebouwd voor NHL Stenden om studenten op een leuke, leerzame, innovatieve manier te laten leren.

De virtuele keuken bevat alle belangrijke aspecten die je in een keuken nodig hebt en wordt gebruikt als basis voor onderwijsmodules. Met behulp van interactieve en levensechte 3D-modellen in het digitale lesmateriaal wordt leren nog aantrekkelijker en duidelijker voor studenten. In de virtuele keuken leren zij alles over de werking van warenkennis, materiaalkennis, keukenapparatuur en veiligheid. Het grote voordeel van deze uitbreiding is dat de student zelfstandig en onafhankelijk zich al kan voorbereiden op de volgende praktijklessen. Het zorgt voor een vloeiende overgang tussen theorie en praktijk. Hierdoor kunnen ze meteen op een veilige manier te werk gaan.

ShareThatKitchen – Platform voor het huren en verhuren van een professionele keuken

Een groot deel van de professionele keukens in Nederland worden niet of niet volledig benut. De behoefte naar ‘dark kitchens’ groeit, door de grote vraag naar bezorgmaaltijden. Een nieuwe keuken bouwen kost namelijk veel geld en daarnaast is het ook nog is onnodig, want er zijn er immers al genoeg. Ook is het niet duurzaam. ShareThatKitchen biedt via hun platform daarom een oplossing, door bestaande keukens aan te bieden voor externe productiecapaciteit.

Bij het huren en verhuren van een professionele keuken komt veel kijken. ShareThatKitchen helpt ondernemers bij het proces van begin tot eind. Denk aan het plaatsen van advertenties of het zoeken naar een keuken, het contractueel vastleggen van afspraken tot de financiële afwikkeling en administratie. Zo weet de huurder zeker dat de keuken goed functioneert en van professionele kwaliteit is. Ook weet de verhuurder dat er een betrouwbare partij in zijn of haar keuken staat. Na iedere (ver)huur kunnen huurder en verhuurder elkaar een rating geven en een review schrijven.

Daarnaast checkt ShareThatKitchen de keukens en de achtergrond van de (ver)huurders, zoals een geldige KvK-inschrijving, geldige legitimatie en of ze op de juiste manier zijn verzekerd. Het innen en uitbetalen van de huur verloopt via Stripe en ons beveiligde platform. Huurders storten een borg die door ShareThatKitchen veilig wordt bewaard.

Bron: Horecava Innovation Award | https://www.horecava.nl/nieuws/horecava-innovation-award-2023-genomineerden-digital-apps-social-media/