Hotel Management School enriches Design Based Education concept with Virtual Reality

“Als gamechanger in het onderwijs ben je altijd op zoek naar vernieuwing. Vanaf komend schooljaar bieden wij onze studenten virtuele praktijkles mogelijkheden in Virtual Reality, als voorbereiding op de echte praktijk. Deze vernieuwingen zijn van groot belang in ons unieke onderwijsconcept: Design Based Education”, aldus Marco ten Hoor, Academy Director van Hotel Management School.

We kiezen voor MetaChef – (een internationale uitgever van uniek interactief 3D-beeldmateriaal) omdat ze een enorm aanbod interactieve 3D foodcontent hebben en aantrekkelijke applicaties voor onderwijs, food & agri.

Learning kitchen skills by using VR glasses
Met behulp van interactieve en levensechte 3D-modellen in het digitale lesmateriaal wordt leren nog aantrekkelijker en duidelijker voor studenten. In een virtuele keuken leren zij alles over de werking van warenkennis, keukenapparatuur en veiligheid. Het grote voordeel van deze uitbreiding is dat de student zich zelfstandig en onafhankelijk kan voorbereiden op de volgende praktijklessen. Het zorgt voor een vloeiende overgang tussen theorie en praktijk.

Het is net als echt
Omdat een 3D-model een gedetailleerde kopie is van de werkelijkheid, maakt het producten en bereidingstechnieken heel realistisch. Naast het feit dat het gewoon heel gaaf is, maakt het leren een stuk leuker en zoals inmiddels bewezen draagt het bij aan een hoger toets resultaat. Ook onderwerpen als warenkennis, zoals seizoensgebonden groenten, en het Dutch Cuisine concept van Restaurant bar Wannee worden opgenomen in de virtuele leeromgeving.

Digital transition
Robbert Oude Luttikhuis (MetaChef) is blij dat voorlopers in vernieuwend onderwijs zoals de hotel managent school bijdragen aan de digitale transitie binnen beroepsonderwijs. “Het gaat hier om de volgende fase digitaal en interactief onderwijsmateriaal die voor een enorme kwaliteitsverbetering zal zorgen, ook in horeca-onderwijs.” Na vier jaar studeren zijn studenten klaar met hun opleiding en klaar voor de ‘nieuwe’ hotelwereld die continu in ontwikkeling is.

About NHL Stenden
NHL Stenden Hogeschool heeft ruim 24.000 studenten, 2200 medewerkers en 12 vestigingen in binnen- én buitenland. Kijk voor meer informatie over NHL Stenden op www.nhlstenden.com.

Bron: NHL Stenden