MetaChef ondersteunt SVO op het gebied van vernieuwend 3D lesmateriaal voor food

MetaChef – als belangrijke partner op het gebied van 3D vakonderwijs – ondersteunt SVO met een grote collectie 3D foodproducten voor het vernieuwen van diverse lesmiddelen. SVO investeert hiermee in de SaaS oplossingen van MetaChef voor hoogwaardig en attractief onderwijs. Met behulp van interactieve en levensechte digitale 3D lesmaterialen anticipeert ze op de snel veranderde wijze van opleiden & trainen. Leren wordt hiermee nog aantrekkelijker gemaakt voor studenten. En docenten kunnen hun kennis nog beter ondersteunen en delen met interactieve beelden. De start is gemaakt met de categorie vlees en visproducten.

 “Tijdens de eerste meeting met MetaChef zagen we een aantal 3D levensmiddelen op het scherm, die we op die manier nog nooit eerder hadden gezien. Levensecht en tegelijkertijd verbluffend.”, aldus Rinus de Rijder, onderwijsmanager bij SVO. “In een tijd dat bijvoorbeeld Leven Lang Leren en blended learning meer dan actueel is, zien we dit pakket lesmaterialen als een pure noodzaak. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe digitale leermiddelen binnen korte tijd de norm worden in food & horeca onderwijs in Nederland en ook internationaal.”

MetaChef heeft voor de collectie vleesproducten voor SVO nauw samengewerkt met Herman Ter Weele. Vanuit zijn achtergrond als Meesterslager heeft hij alle technische delen van het varken voorbereidt, om zo de allerbeste kwaliteit 3D beelden voor het lesmateriaal te kunnen garanderen. “Ik vond het heel erg interessant om hieraan mee te werken, zegt Herman Ter Weele. Het is belangrijk om goed vakpersoneel naast de praktijk te blijven opleiden en ik geloof daarbij enorm in de toepassing met digitaal, interactief en 3D.”