Unieke virtuele 3D kas voor opleiding Teelt en Technologie

De wereld van glastuinbouw volledig in 3D

Voor de opleiding Teelt & Technologie van het Zone.college is 3D dé nieuwe manier om studenten op afstand les te geven of te werven voor de opleiding. Deze interactieve manier van lesgeven sluit volledig aan bij de (digitale) jonge generatie van nu. De glastuinbouwteelt is online voor iedereen te bekijken.

Studenten werven op afstand

Door de pandemie blijkt het toch lastig studenten te werven wanneer open dagen en voorlichtingsavonden komen te vervallen. “Met een brochure via de mail kan ik het mooie vak niet overbrengen zoals ik dat zou doen tussen de bloemen in de kas”, aldus Bertus Boer, docent Teelt & Technologie. MetaChef heeft het mogelijk gemaakt om drie kassen volledig na te maken in 3D om de studenten een zo een goed mogelijk beeld te geven van hun toekomstige werkveld.

In de virtuele kas word je op een interactieve manier rondgeleid door de kas. Zo kom je erachter wat een kweker zoal doet en kun je zelf de kas aansturen zoals het licht van kleur veranderen en de ramen openen en sluiten.

Eindeloos gebruik van 3D modellen

Docent Bertus Boer van het Zone.college moest zich net als zijn collega’s in korte tijd volledig aanpassen naar de nieuwe manier van lesgeven; digitaal en veel vanuit huis. Momenteel wordt hiervoor nog veel dezelfde traditionele lesstof gebruikt. Maar op korte termijn kunnen we delen uit de 3D kassen ook heel goed hergebruiken voor het geven van interactieve lessen op afstand. Daarnaast wordt er – samen met MetaChef – gewerkt om meer lesmateriaal digitaal, 3D én interactief te krijgen! Bekijk de virtuele 3D kas hier.

Bron: zonecollege.nl